Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ запропонували відродити практику тотальних доносів

    28 липня, коли православний світ відзначає День хрещення Київської Русі рівноапостольним великим князем Володимиром, клірик Російської православної церкви відзначився незвичною порадою вірянам.
    Про це повідомляє «Ахилла» з посиланням на сайт «Елицы».
    Єромонах Макарій (Маркіш), відповідаючи на питання читачки про сусіда – свідка Єгови, рекомендував їй піти до поліції і донести на сусіда.
    Нагадаємо, що організації свідків Єгови заборонені в Росії і визнані екстремістськими.
    Клірик переконаний, що кожен свідомий православний росіянин, у випадку виявлення свідків Єгови у будинку, де проживає, зобов’язаний: «повідомити про діяльність сусіда в поліцію і продовжувати своє християнське просвітництво. Інакше на Вас чекають неприємності в різних напрямках, в тому числі, кримінальному, ви виявитесь «крайніми», – наполягає ієромонах РПЦ.
    Таким чином, священник Макарій (Маркіш) фактично покладає обов’язок доносів на православних росіян, маніпулюючи страхом покарання за «недонос».
    А той факт, що своїми заявами він, як і багато інших кліриків РПЦ, розпалюють ненависть на релігійному підґрунті, вже нікого і не дивує, оскільки це є невід’ємною складовою політики «оновленого» Кремля з оновленою Конституцією Російської Федерації.

    Найсвіжіше

    Популярне