Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Вінницький і Барський Симеон одужав і відслужив молебень на честь 1032 річницю Хрещення Руси-України

    Після п’ятдесяти днів відсутності, спочатку через планове лікування, потім через лікування коронавірусної хвороби та двотижневу реабілітацію, митрополит Вінницький і Барський Симеон разом із духовенством звершив святковий молебень у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці на честь 1032-гу річницю Хрещення Руси-України.
    Парафіяни сприйняли появу владики Симеона з надзвичайною радістю, зазначається на сторінці Вінницько-Барської єпархії ПЦУ у Facebook.

    Світлина: сторінка Вінницько-Барської єпархії ПЦУ у Facebook

    Після молебню, під час якого владика прочитав молитву за Церкву та за Україну і її народ, а також подячну молитву за своє одужання, митрополит Симеон звернувся із словом до своєї пастви. Насамперед архієрей привітав усіх із 1032-ою річницею Хрещення Київської Русі та розповів про духовний подвиг святого рівноапостольного князя Володимира, який своїм доленосним рішенням у 988-му році не лише визначив подальший шлях розвитку своєї держави, а й відкрив дорогу до віри і спасіння мільйонам і мільйонам майбутніх поколінь нащадків і спадкоємців Київської Русі.
    Привітавши зі святом, митрополит Симеон також подякував усім, хто молився і переживав за нього під час його хвороби. «Я хочу ще раз і ще раз подякувати після Господа, Божої Матері і святих небожителів, вам за ваші святі молитви. А вони мені були вкрай необхідні. Тому що Господь побачив і мене, і моє покаяння, і ваші молитви, і ту любов, яка проявилася в цих молитвах» – зазначив архієрей.
    Світлина: сторінка Вінницько-Барської єпархії ПЦУ у Facebook

    Разом із тим митрополит Симеон застеріг від легковажного ставлення до корона вірусної інфекції і закликав дотримуватися приписів і правил карантину, які були встановлені. «Бережіть себе і тих, хто навколо вас, бо цим ви виконуєте заповідь любові до ближнього» – наголосив владика. Його Високопреосвященство нагадав, що з самого початку пандемії він закликав не приходити у людні місця, у тому числі й у храми, тих людей, які мають ознаки хвороби: температуру, нежить, кашель і т.ін.
    «Я молив Бога, щоби Він не дав мені захворіти цією хворобою, але все ж таки Він попустив мені це» – констатував митрополит. Та все ж Господь виконав друге прохання, з яким до Нього звертався архіпастир. Він не допустив, щоби хтось із кліриків собору окрім нього, чи лікарів госпіталю, де він спочатку лікувався, захворів. «За це я особливо дякую Господу!» – наголосив митрополит Симеон.
    Владика подякував також лікарям Міської клінічної лікарні №1 на чолі завідувачем реанімаційного відділення Ігорем Пахно, а також медсестрам і всьому персоналу, який опікувався ним під час лікування, і усім лікарям, які в складним умовах, ризикуючи власним здоров’ям, постійно знаходяться поруч із хворими.
    З приводу радісної події архімандрит Софроній (Чуприна), прес-секретар Вінницько-Барської єпархії ПЦУ, написав на своєї сторінці у Facebook:
    «1032 річниця Хрещення Київської Русі. Подвійне свято. Владика митрополит дякує усім за молитви і підтримку, прощає тих, хто його хворобу використав для того, щоб посіяти суперечки, та просить в усіх вірних української Церкви подальших молитв. Слава Богу за все«.

    Найсвіжіше

    Популярне