П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ виступив за обов'язкове тестування всіх священнослужителів на коронавірус

    Митрополит Переяславський і Вишневський ПЦУ Олександр (Драбинко) виступив за обовʼязкове тестування на коронавірус для всіх священників та пояснив у чому полягає корисність цих тестів.
    За його словами, він особисто здає тест на коронавірус кожні два тижні. «Особисто я кожні 14 днів проходжу ІФА-тестування, стараюся це робити раз на 14 днів, щоб убезпечити себе і людей, які зі мною спілкуються. Тому що вдома я сидіти не можу, я мушу виконувати свої функціональні обов’язки, не наражаючи себе та людей, які мене оточують, які до мене приходять, на небезпеку. Думаю, що все залежить від совісності священника», — зазначив Драбинко у коментарі УНН.
    За його словами, МОЗ варто би було зобов’язати ту категорію громадян, яка перебуває у постійному контакті з людьми, проходити регулярний скринінг. Зокрема, мова і про священнослужителів.
    «Було б добре, якби МОЗ для людей, котрі займаються публічною діяльністю, в тому числі, священнослужителів, ввело обов’язковим таке тестування, і щоби воно було регулярним. Якщо це людина, яка має постійні контакти з іншими людьми, аби убезпечити себе й інших, щоби це було обов’язково. Це було б доцільно», — зауважив митрополит.
    Нагадаємо, нещодавно ми писали про спалах коронавірусу серед священнослужителів РПЦвУ на Січеславщині. Також Головного редактора «Царьграда» оштрафували за фейки про коронавірус.

    Найсвіжіше

    Популярне