П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Кліриків РПЦ закликали не користуватись предметами розкоші

    В комітеті Державної Думи Російської Федерації з розвитку громадянського суспільства, з питань громадських та релігійних об’єднань закликали священнослужителів не купувати собі предмети розкоші і відмовлятись від дорогих подарунків.
    Про це «Агентству городских новостей «Москва» повідомив член комітету Віталій Мілонов.
    Парламентар у такий спосіб прокоментував свою точку зору з приводу ситуації, пов’язаної з купівлею намісницею Покровського монастиря Москви Феофанією (Міскіною) автомобіля Mercedes-Benz S-класу за 9,5 мільйонів російських рублів.
    Мілонов вважає, що Церква внутрішнім розпорядженням може вирішити це питання. Він додав, що ряд єпархій вже слідкує належним способом за подібними випадками.
    Після такої ініціативи перед РПЦ постало щонайменше два важливі питання. По-перше, клірики ймовірно ретельно обдумують у «подорож якими місцями» вони рекомендують «вирушити» Віталію Мілонову? По-друге, як потрібно користуватись предметами розкоші, щоб це було непомітно для оточуючих?
    А поки Російська православна церква «у дусі братерської любові» відпрацьовує варіанти відповіді Мілонову, нагадаємо, що депутат Держдуми РФ Віталій Мілонов у 2014 році виступив з ініціативою внести соліста групи Святослава Вакарчука в «чорний список» небажаних для в’їзду в Росію осіб. Депутат назвав музиканта «активним і непримиренним супротивником російської держави».
    2 березня 2014 року Мілонов відвідав несанкціонований антивоєнний мітинг проти введення військ в Україну, в ході якого неодноразово ображав і провокував учасників акції.
    16 березня 2014 року Віталій Мілонов, який працював спостерігачем на референдумі в Криму, підняв російський триколор над будівлею військової прокуратури українського Чорноморського флоту.
    На базі своїх громадських приймалень у 2014 році організував збір і доставку «гуманітарної допомоги» на окупований Донбас. СБУ заборонила в’їзд в Україну Віталію Мілонову.

    Найсвіжіше

    Популярне