Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Після оголошення перемир’я ворог не припинив обстріли, а Росія вмила руки

    Збройні формування Російської Федерації порушують режим припинення вогню на Донбасі, попри оголошене раніше перемир’я. Офіційний Кремль заявив, що він нібито не є стороною конфлікту і тому нічого не може гарантувати.
    Як повідомляє офіційна сторінка ООС у Facebook: «Від початку поточної доби зафіксовано один обстріл з боку збройних формувань Російської Федерації. Серед ночі противник з тимчасово непідконтрольної Ужівки відкривав вогонь по позиціях українських воїнів біля Водяного. Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали. Втрат, внаслідок ворожого обстрілу, немає. Ще один факт було зафіксовано неподалік Новомихайлівки. За допомогою протитанкових гранатометів противник здійснив мінування українських позицій трьома протипіхотними мінами ПОМ-2».
    Нагадаємо, 22 липня Тристороння контактна група (Україна, Росія, ОБСЄ) на відеоконференції досягнула домовленостей «стосовно додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню».
    Перемир’я мало початися з 00:01 (за київським часом) 27 липня. Речник президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков, заявив, що РФ не може гарантувати перемир’я на сході України бо Росія нібито «не є стороною конфлікту».
    «На рівні нормандського формату (закріпити цю домовленістю, – ред.) – це одна справа, а які-небудь гарантії з боку Росії, у цьому випадку, не думаю, що про це можна говорити, тому що Росія не є учасником конфлікту на південному сході України», – зазначив Пєсков.

    Найсвіжіше

    Популярне