Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній засудив дії окупаційної російської влади в Криму

    Митрополит Київський та всієї України Епіфаній засудив дії окупаційной російської влади в Криму, щодо подій, пов’язаних з вимогою знести храм ПЦУ в Євпаторії, а також стосовно загибелі трирічного кримського татарина Муси Сулейманова.
    «Категорично засуджуємо таку практику, вимагаємо від окупантів припинити систематичні утиски українських православних громад в Криму, а українську державу, демократичні країни і міжнародне співтовариство закликаємо і надалі робити все можливе, щоб Російська Федерація дотримувалася власні зобов’язання в галузі прав людини, зокрема – права на свободу совісті та віросповідання», – заявив митрополит Епіфаній.
    Раніше російська адміністрація Євпаторії звернулася до суду, щоб ПЦУ знесла церква і звільнила територію, на якій вона знаходиться. За словами архієпископа Кримської єпархії Православної церкви України Климента, будівництво було розпочато ще до 2014 року і у ПЦУ є відповідні документи на храм, передає Асоціація реінтеграції Криму.
    Також митрополит звернув увагу на ще одну трагічну подія, яка сталася в Криму. А саме на те, що 24 липня в селі Строганівка Сімферопольського району окупованого Криму пропав трирічний Муса Сулейманов, син політичного в’язня, фігуранта так званої «другої сімферопольської групи Хізб-ут-Тахрір» Руслана Сулейманова. А через півтори доби активних пошуків, було знайдено тіло хлопчика у вигрібній ямі біля будинку.
    «Окупаційна влада пояснює те, що сталося, «нещасним випадком», але у кримськотатарської громади немає підстав довіряти таким твердженням. Наші співчуття – батькам і родині Муси Сулейманова», – сказав Епіфаній.
    Також митрополит додав, що безпідставні обшуки, залякування, арешти, тортури, сфабриковані звинувачення і беззаконня висновки з усіх, кого російська влада вважають не лояльними, вже сьомий рік поспіль стали, на жаль, звичною справою в окупованому Криму. «А ці дві сумні, трагічні новини знову нагадують про те, що Крим повинен бути звільнений від окупації», – підумував він.

    Найсвіжіше

    Популярне