П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки зустрівся з президентом США Трампом з приводу Святої Софії

    Архієпископ Елпідофор зустрівся з президентом Трампом та віце-президентом Майком Пенсом у Білому домі з приводу занепокоєння Вселенського патріархату та Грецької православної архієпархії у питанні перетворення Святої Софії на мечеть.
    «Я вдячний, що зустрівся з президентом Трампом та віцепрезидентом Пенсом у Білому домі та висловив наше глибоке побоювання з приводу перетворення Святої Софії в мечеть, а також постійні проблеми безпеки Вселенського патріархату та питання свободи віросповідання», – сказав архієпископ Америки Елпідофор, повідомляє orthodoxtimes.com.
    Зі свого боку, президент США Дональд Трамп висловив сильне незадоволення рішенням президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана про перетворення Святої Софії на мечеть.
    Після запланованої 30-хвилинної зустрічі архієпископа Елпідофора з віце-президентом США Майклом Пенсом у Вашингтоні пан Трамп поінформував про присутність архієпископа в Білому домі, зателефонував йому до свого кабінету та ретельно поговорив з ним про всі найважливіші проблеми близько 15 хвилин.

    Фото: orthodoxtimes.com

    ЗМІ повідомляють, що президент США був дуже роздратованим і висловив стурбованість захистом прав людини і особливо релігійних свобод меншин у Туреччині. Трамп заявив, що готовий надати свою допомогу та підтримку Вселенському патріархату та особисто патріарху Варфоломію і наголосив, що негайно приступить до необхідних втручань.
    Майк Пенс у твіттері заявив, що «Америка буде твердо стояти з грецькою православною церквою у заклику до того, щоб Свята Софія залишалася доступною як джерело натхнення та роздумів для кожної людини будь-якої віри. Захист релігійної свободи в США та за межами є пріоритетом зовнішньої політики для Сполучених Штатів Америки. Ми дорожимо вірою і благодійними діями 1,5 мільйона членів Грецької Православної Церкви в США».
    Сьогодні в Софії має відбутися перший намаз. Цей день в усьому грецькому світі оголошено днем ​​жалоби.

    Що відомо про святу Софію?

    Раніше ми писали яка позиція Вселенського патріарха щодо Святої Софії.

     

    Найсвіжіше

    Популярне