Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Новим головуючим Ради Церков обрано предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія

    Новим Головуючим Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій було обрано митрополита Епіфанія, предстоятеля Православної Церкви України.
    Про це повідомляє ВРЦіРО.
    Засідання Ради Церков відбулось 22 липня. Згідно положення та регламенту ВРЦіРО ротація Головуючого в Раді відбувається кожні пів року за черговістю в списку членів Ради. Члени ВРЦіРО вшанували пам’ять старшого єпископа Української Євангельської Церкви Василя Федоровича Райчинця.
    Під час засідання глави і представники конфесій підтримали ініціативу Міжнародного Комітету Червоного Хреста щодо проведення заходів, спрямованих на підтримку сімей, які втратили близьких на сході України, та привернення уваги суспільства до проблеми зниклих безвісті. Заходи з нагоди Міжнародного дня зниклих безвісти плануються на 30 серпня 2020 року.
    «Слід підтримати ініціативу щодо проведення заходу нашої Ради в Міжнародний день зниклих безвісти – підкреслив Блаженнійший Митрополит Епіфаній. – Бо для рідних і близьких таких людей молитва, надія на Божу допомогу – надзвичайно важливі. Я зустрічався з такими родинами і бачив, як вони потребують духовної підтримки.»
    Також Рада Церков обговорила ініціативу про створення нової Бібліотеки Софії-Премудрості, як сучасного продовження бібліотеки благовірного князя Ярослава Мудрого, та висловила свою підтримку цьому проєкту.
    Учасники зустрічі вирішили повторно звернутися до Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова задля відновлення діалогу та налагодження постійної взаємодії парламенту з ВРЦіРО. Слід відзначити, що протягом першого року діяльності Верховної Ради ІХ скликання ще не було зустрічей керівництва парламенту з Радою Церков.
    Іншою темою обговорення під час засідання стала проблематика протидії домашньому насильству. Зокрема, члени ВРЦіРО детальніше ознайомилися з проектом Інституту релігійної свободи, в рамках якого представники церков і релігійних організацій розроблять спільну комунікаційну стратегію, спрямовану на запобігання насильства на побутовому рівні. Водночас у релігійних діячів залишаються зауваження до так званої Стамбульської конвенції, з огляду на її ідеологічну заангажованість.
    Глави конфесій також проаналізували результати діяльності Комісії ВРЦіРО з питань соціального служіння, які представив її виконавчий секретар протоієрей Сергій Дмитрієв, та спланували низку спільних заходів на найближчі місяці.

    Найсвіжіше

    Популярне