Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На Луганщині пластуни чистять річки від сміття

    Пластуни з Сєвєродонецька чистять річки від сміття. Місця, де будуть прибирати, визначають самі. За день до прибирання група шукає місце, де на їх думку найбільше сміття, далі розгортають наметове містечко та ночують, розказує “Суспільне”.
    Сміття, яке пливе річкою, пластуни збирають у пакети, працюють у захисних рукавицях.

    “Ми чистили річку Борову, далі ми хочемо ще Сіверський Донець та інші притоки, які є в нашій окрузі прибрати. Наразі, буквально за годину, ми зібрали десять повних мішків скляного і звичайного сміття”, – розказав ініціатор акції Мирослав Малеванець.

    Через карантинні обмеження пластуни збираються у групи до 10 людей. Вік пластунів від 14 років.

    “Ми робимо добру справу, бо хочемо жити у нашому місті й щоб в нас було все чисто, все гарно прибрано.І вважаємо, що саме перші кроки маємо почати з себе. Найперші кроки робимо ми для того, щоб покращити наше життя і життя у Луганській області”, – каже пластун Степан Добрянський.

    За словами керівниці пластового осередку у Сєвєродонецьку Нелі Ковальчук, ідея екологічної акції виникла під час прогулянок на велосипедах.

    “Ми стали мандрувати навколо на велосипедах і побачили забруднені річки. Нас здивувала кількість тих пляшок, і ми знаємо на скільки це шкодить. І діти створили такий екофрендлі проєкт і втілюють його”, – розказала Неля Ковальчук.

    Зібране сміття пластуни утилізують у місті.

    Найсвіжіше

    Популярне