Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Київ прощається з Миколою Іліним

    Співробітник УІНП Павло Подобєд розмістив на своєї сторінці у Facebook світлини з прощання з білоруським добровольцем, військовим медиком Миколою Іліним, який загинув 13 липня 2020 р. біля смт Зайцеве, Україна.
    Микола був убитий російськими окупантами в липні 2020-го поблизу села Зайцеве при спробі винести тіло вбитого раніше бійця ЗСУ. Врешті, 17 липня росіяни передали тіло Іліна, яке було ідентифіковано за допомоги експертизи ДНК.
    Прощання відбувалось в костелі Святого Олександра. Людей було багато. Домовину накрили трьома прапорами – Естонії, України та Білорусі“, – написав Подобєд.

    Світлина: Facebook Павла Подобєда

    Нагадаємо, 13 липня поблизу окупованої Горлівки на невідомому вибуховому пристрої підірвався командир розвідувального взводу, лейтенант Дмитро Красногрудь. Забирати тіло офіцера, за умови дотримання режиму тиші та з гарантіями від ОБСЄ, вирушила група з дев’яти чоловік, в якій були представники СЦКК, сапери та розвідники 35-ї бригади морської піхоти.
    Всі члени групи евакуації мали білі чохли на бронежилетах та касках. Проте російські гібридні сили, за твердженням ЗСУ, порушили домовленість: влаштували засідку та відкрили вогонь одразу з трьох сторін. В результаті, загинув бойовий медик Микола Ілін, один морпіх отримав поранення, сержант-розвідник, який теж був поранений (у білому гуманітарному екіпіруванні), зупиняв собі кровотечу джгутом та шукав укриття. Він помер через деякий час.
    Більше про Миколу Іліна можна прочитати в матеріалі Радіо Свобода «Постійно вчив нас такмеду, бо хотів, щоб всі вижили». Історія загиблого під Зайцевим медика».

    Найсвіжіше

    Популярне