П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ звершив панахиду за жертвами комуністичного режиму в урочищі «Дем‘янів Лаз»

    Предстоятель Православної Церкви України 20 липня у Меморіальному комплексі «Дем‘янів лаз» поблизу Івано-Франківська у співслужінні митрополита Галицького Андрія, духовенства єпархії звершив панахиду за невинно вбитих і закатованих комуністичним режимом, а також за всіх, хто поклав життя за віру і Україну.

    На молитві були представники місцевої влади, матері полеглих українських воїнів, співробітники меморіального комплексу та віряни єпархії. Також Митрополит Епіфаній оглянув експозицію Меморіального комплексу «Дем‘янів лаз», що демонструє страшні злочини тоталітарної доби, передає пресслужба ПЦУ.

    «Ми сьогодні згадуємо невинно убитих і закатованих, які лише прагнули мати свою незалежну Українську державу. Отож ми повинні цінувати той великий дар державної і церковної незалежності, який завдякі Божій ласці ми маємо зараз. Варто зберігати нашу єдність, бо саме в ній сила. І нехай вічна пам‘ять про усіх тут похованих перебуває в наших серцях», – сказав предстоятель ПЦУ.

    Нагадаємо, Митрополит Епіфаній провів богослужіння на Гуцульщині. Також предстоятель ПЦУ заявив, що «ключ до завершення війни не в Києві, а в нашого сусіда».

    Найсвіжіше

    Популярне