Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦвУ порівняли перетворення Святої Софії на мечеть із переходами громад до ПЦУ

    Митрополит РПЦвУ Антоній (Паканич) запевнив, що він прекрасно розуміє утрату Константинопольського патріархату, бо московська церква в Україні також проходить через серйозні поневіряння пов’язані із переходами громад до Православної Церкви України.
    «Ми прекрасно розуміємо гіркоту втрати, яку відчуває Константинопольський патріархат і весь православний світ. Це аж ніяк не абстрактні слова, адже нашій Церкві (РПЦвУ – ред.) і її вірянам довелося пройти через серйозні поневіряння – захоплення храмів, порушення прав, адміністративний тиск з боку влади», – заявив Антоній (Паканич) у Facebook.
    Антоній вкотре натякнув, що Україна може, як і Константинопольська імперія, перестати існувати, якщо буде продовжувати утискати російську церкву.
    «Детальне вивчення подій, рішень і політики певного періоду глибокого минулого надасть кожній мислячій людині належну можливість скласти картину того, чому великий Константинополь упав під натиском турків. Також це дозволить прокласти місток і до розуміння сьогоднішньої сумної ситуації. Адже ні для кого не секрет те, що історія має властивість повторюватися. Як і те, що вона не прощає помилок тим, хто забуває її гіркі уроки», – сказав він.
    Нагадаємо, Антоній вже не вперше відзначається антиукраїнськими висловлюваннями. Раніше він заявив, що «Кордони міняються», а РПЦ буде існувати завжди.  Також ми повідомляли, що РПЦ хоче надати своїй філії в Україні фейкову автокефалію.

    Найсвіжіше

    Популярне