Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Юрист, яка лобіює інтереси російської церкви, обіймає посаду в Мінкультури

    Олександра Алєксандріді вже тиждень помічник профільного заступника з юридичних питань при Міністерстві культури України.

    Нещодавно на нараді керівників підрозділів її представили згідно займаної посади – повідомляє портал «Антикор».   

    Александріді до 2013 року працювала у міністерстві (її привів ще Михайло Кулиняк – міністр культури за часів режиму Януковича). Вона відома також своєю відвертою підтримкою Московської церкви. Є активним модератором юридичних посилів від проросійських ЗМІ, таких як Спілка православних Журналістів. Отож, найстрашніші сценарії планомірно втілюються в життя. 

    За даними порталу, Новинський та єпископ РПЦвУ Антоній (Паканич) давно хочуть інкорпорувати своїх людей, щоб реалізувати власні юридичні сценарії і переглянути всю юридичну практику Міністерства культури України для блокування переходів із РПЦвУ до ПЦУ. 

    В одному з інтерв‘ю на популярному серед православних вірян російської церкви каналі «Перший козацький» Александріді називає закон про перейменування УПЦ МП «антицерковним законом». Вона також впевнена, що якби хтось із Московського патріархату благословив якісь протести то «в нас все могло бути по іншому». 

    Вона також вважає поправки, які урегульовують механізми вільних переходів від однієї релігійної організації до іншої – антиконституційними. А переходи з РПЦвУ до ПЦУ вона назвала «захопленнями релігійних будівель і заволодінням майном!». Зрозуміло, що Александріді активно лобіює інтереси російської церкви та всіма силами в юридичній площині буде тягнути її антиукраїнські позиції. 

    За її словами, Московський патріархат діє в рамках законодавства України, а люди, що хочуть покинути РПЦвУ «часто не розуміють взагалі куди вони переходять». Алєксандріді не згадує ні про «вєжлівих батюшок», які допомагали захоплювати Крим, ні про сепаратистів у рясах, які давали свої храми, як склади боєприпасів терористам ДНР. Проте її дивує позиція деяких людей та їх відношення до церкви, бо ті називають священників Московської церкви агентами Кремля.

    Найсвіжіше

    Популярне