Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник РПЦ у Білорусі порівняв ОМОН із слугами Бога, а автозаки – з його мечем

    Автозаки потрібні для того, щоб зупиняти людей, які чинять зло. Про це в своєму слові під час недільної проповіді заявив у Мінську єрей Російської православної церкви Віталій (Малишевський).
    Відео з його словами з’явилося в Telegram-каналі блогера NEXTA.
    Священник повідомив, що до нього приходять парафіяни і скаржаться на умови життя в Білорусі: мовляв, стало страшно, всюди автозаки, всіх хапають. У відповідь єрей РПЦ сказав, що про автозаки йдеться в Біблії.
    «Що нам говорить Святе Письмо з приводу автозаків? В Посланні до римлян апостол говорить: “Представник влади на службі у Бога – для твоєї користі. Якщо ж ти робиш зле – бережися: він не дарма носить меч”. Меч – це все ті заходи, які приймаються, щоб зупинити беззаконня. Він, представник влади, – слуга Божий. Дивуємося: а хіба Христос його поставив? Так!» – заявляє священник.
    Служитель РПЦ підкреслив, що автозаків треба боятись лише тим, хто робить зле.
    «Кому треба боятися автозаків? Тому, хто робить зле. Мене автозак ще не схопив за останні 40 років. Ну, не вдалося мені зробити злої справи, такої, щоб заважати всьому суспільству жити. Але є люди, які не усвідомлюють своєї поведінки – і для них існують такі заходи», – підкреслив він.
    Нагадаємо, стало відоме ім’я схимонаха РПЦ, який катував полонених українських бійців, бивши їх хрестом. Також РПЦ реанімує Амманський проєкт для розколу православних церков.

    Найсвіжіше

    Популярне