П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    На Закарпатті капелани ПЦУ зустріли воїнів, які повернулись із війни додому

    На Закарпатті капелани Православної Церкви України зустріли військовослужбовці 128 окремої гірсько-штурмової бригади, які виконували завдання в зоні проведення операції об’єднаних сил упродовж близько 8 місяців на Докучаєвському напрямку в Донецькій області. Це вже 7-ма ротація за час війни. Зараз військові повернулись додому.
    В урочистостях з приводу повернення захисників України додому у Мукачеві взяв участь керуючий Закарпатською єпархією, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій (Руднік) та Мукачівський благочинний протоєрей Віктор Худяк, в Ужгороді взяли участь капелани ужгородського благочиння, та в Виноградові прот. Василь Гесня настоятель Свято-Успенського храму м. Виноградів, повідомляє Закарпатська єпархія ПЦУ.
    З благословення Блаженнійшого Епіфанія, Митрополита Київського і всієї України, військові священники нагородили військовослужбовців медалями «За жертовність і любов до України».
    За час ротації бригада понесла одну бойову втрату. 19 листопада, після важкого поранення помер командир бригади – полковник Євген Коростельов.
    Нагадаємо, у Мукачево єпископ ПЦУ Варсонофій освятив новозбудоване військове містечко. Також на Закарпатті громада РПЦвУ перейшла до ПЦУ.

    Фото: Пресслужба закарпатської єпархії ПЦУ

    Фото: Пресслужба закарпатської єпархії ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне