П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Духовенство Православної Церкви України помолилось за патріарха Володимира (Романюка)

    Митрополит Епіфаній разом із духовенством Православної Церкви України 14 липня звершив поминальну панахиду на могилі спочилого патріарха Володимира (Романюка) біля стін Софії Київської. Цього дня виповнюється 25 років від часу його упокоєння.

    Предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужили архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Васильківський Лаврентій, єпископ Білогородський Іоан, ректор Київської православної богословської академії протоєрей Олександр Трофимлюк, братія Михайлівського Золотоверхого монастиря та духовенство міста Києва, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    14 липня 1995 перестало битися серце видатного українського православного релігійного діяча, богослова та другого предстоятеля УПЦ – Святійшого Патріарха Володимира (Романюка).
    «На його долю, борця за духовну незалежність українців та за права людини, припало чимало випробувань. Сьогодні ми складаємо свою шану та подяку за той великий внесок в утвердження помісної Православної Церкви України, який зробив Патріарх Володимир під час свого складного, проте сповненого віри й любові до рідного краю, життя», – йдеться на сторінці Православної Церкви України.
    Відбуваючи 19 років радянських концтаборів і заслання, Його Святість не припиняв правозахисної діяльності, а також відкрив для себе шлях священнослужителя, якому судилось стати одним із тих, хто словом та ділом втілював мрію українців про свою Церкву.
    «Ми віримо, що кожний народ є вибраний Богом для виконання своєї місії на землі. І віримо також, що кожна нація має свій духовний Єрусалим, а таким Єрусалимом у нас є Київ», – промовив отець Володимир Романюк на своїй єпископській хіротонії у 1990 році ці слова, що надією освітлювали серця православних вірних. А вже через три роки він стане Патріархом Київським і всієї Руси-України.
    На жаль, патріаршество його було коротким – трохи більше півтора року. І хоч його земне служіння було завершене, ми віримо, що Його Святість продовжує молитись за втілену мрію, над якою він також ревно трудився, – за незалежну Православну Церкву України. Сьогодні ж наші молитви у злагоді та єдності лунають за упокій Святійшого Патріарха Володимира (Романюка).
    Нагадаємо, українці найліпше ставляться до ПЦУ і більшість бачить митрополита Епіфанія предстоятелем об’єднаної Церкви також за підтримки ПЦУ відбувся показ документального фільму «А що таке любов».


     

    Найсвіжіше

    Популярне