П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Екс-нардеп після цитування доктрини Путіна відзначився новим конфузом в КСУ

    На засіданні Конституційного суду щодо закону про функціонування української мови екс-нардеп VIII скликання від «Опозиційного блоку» Олександр Долженков попросив долучити до розгляду клопотання жителів неіснуючих в Харківській області сіл.
    Інцидент стався під час засідання КСУ 9 липня. Так, Долженков попросив суд долучити звернення депутатів «Ізюмської районної ради», до якої, в свою чергу, звернулися, за його словами, жителі двох сіл Ізюмського району Стара і Нова Некрасівка. Вони, нібито, вимагають повернути в школи вивчення російської мови, оскільки без цього їхні діти «не матимуть повноцінного розвитку», передає Obozrevatel.
    У той самий час один із запрошених на засідання суду вчених, директор Інституту української мови Павло Гриценко зазначив, що в Ізюмському району Харківщини немає таких сіл, однак вони є в Ізмаїльському районі Одеської області.
    За словами Гриценка, в селах Стара Некрасівка і Нова Некрасівка вже більше 100 років проживають старовіри, які ще за царської Росії оселилися на півдні Одеської області, і додав, що точно знає, що жодних конфліктів на мовному ґрунті в цьому регіоні і в тих населених пунктах не було.
    Через кілька годин Долженков заявив, що помилився, і мова йшла саме про Одеську область.
    Нагадаємо, суддя Конституційного суду України Ігор Сліденко на засіданні 7 липня запідозрив Долженкова в цитуванні військової доктрини президента Росії Владіміра Путіна. Його обурила формулювання «російськомовне населення» України.
    Зауважимо, що 7 липня Конституційний суд України розпочав розгляд на предмет конституційності Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Уповноваженими представниками 51 депутата, що підписали подання до КСУ, є Олександр Долженков і Вадим Новинський.

    Найсвіжіше

    Популярне