Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Нема діла до православ'я: Кремль назвав перетворення Святої Софії у мечеть внутрішньою справою Туреччини

    Кремль не спішить захищати православ’я у Туреччині й вважає питання зі статусом собору Святої Софії внутрішньою справою Туреччини. Про це розповів прес-секретар президента РФ Дмитрий Пєсков.
    «Ми не можемо коментувати, це внутрішня справа Турецької Республіки. Ви знаєте, що з цього приводу була вже і заява патріарха, який висловив думку Російської православної церкви, була заява заступника голови МЗС Вершинина з цього приводу. Я лише можу сказати, що, безумовно, ми сподіваємося на те, що статус Софії як об’єкта всесвітньої спадщини буде прийметься до уваги», – зазначив Пєсков, передає Весник Кавказа.
    З цього можна зробити висновок, що у Кремлі утрималися від коментарів через геополітичну вигоду Росії і дружбу Путіна з Ердоганом. Коли про них йдеться для РФ не важливе православ’я, воно потрібне Путіну лиш для того щоб пропихати у маси потрібну для нього думку і не більше. Існує думка що РПЦ неохоче відстоює Святу Софію. Через Україну.
    Раніше, Глава Елладської церкви заявив, що турки не посміють перетворити Софію на мечеть.
    Нагадаємо, Турецькі ЗМІ повідомили, що Свята Софія може відкритися як мечеть 15 липня. Вселенський патріарх висловився«Я сумую і шокований» з цього приводу. У соцмережі оголосили збір підписів за припинення перебудови собору Софії у Туреччині на мечеть. Раніше ми писали яка позиція Вселенського патріарха щодо Святої Софії.
    Верховний суд Туреччини дав право Ердогану вирішувати долю Святої Софії. Ердоган повідомив, що будь-які звинувачення в цьому питанні — це напад на суверенітет Туреччини.
    Митрополит Епіфаній висловив підтримку патріарху Варфоломію у питанні Святої Софії.
     
     

    Найсвіжіше

    Популярне