Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Капелан ПЦУ освятив бойові знамена 1-ї окремої танкової бригади

    Капелан Православної Церкви України Антон Панасенко освятив бойові знамена для підрозділів 1-ї окремої танкової Сіверської бригади. Також військовий священик нагородив танкістів церковними медалями та орденами Православної церкви України.
    Про це на своїй сторінці у соцмережах повідомляє 1 окрема танкова бригада.
    «Капелан 1 ОТБр Отець Антоній, який вірний традиціям української церкви завжди готовий приєднатися до своїх побратимів не тільки словом Божим», – йдеться у повідомленні.
    «Що таке хоругва, яке її значення, символіка? Життя християнина є постійною боротьбою із силами темряви. Це – війна. А на війні кожна армія має свої прапори, з якими рушає в бій. Тож у 1-й окремій танковій бригаді кожний її підрозділ розробив і, що головне, втілив у життя свій мотиваційний стяг. Власне кажучи, бойове знамено підрозділу, що надихає вірних, підтримує бадьорість духу та віру в перемогу добрих сил над злими і жодним чином не йде у супротив з бойовим прапором з’єднання. Навпаки, додає йому колориту своїми барвами кожної складової частинки. Адже хоругва (чи коругва, фана) – це знамено, яке здавна використовували під час військових походів. Хоругву із зображенням герба чи іншого розпізнавального знака несли попереду війська», – пояснили танкісти.
    Також 23 військовослужбовці 1 ОТБр були нагородженні високими церковними: двадцять – медаллю «За жертовність і любов до України» і троє орденом Архистратига Михаїла.
    Нагадаємо, капелани ПЦУ взяли участь в урочистостях з нагоди шостої річниці звільнення частини Донеччини. Також Митрополит Епіфаній обговорив із військовими священниками ДПСУ розвиток капеланства.

    Фото: пресслужба 1 окремої танкової бригади

    Фото: пресслужба 1 окремої танкової бригади

    Фото: пресслужба 1 окремої танкової бригади

    Найсвіжіше

    Популярне