Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Роман Шухевич, МГБ СРСР і «особи єврейської національності»

    Представляю вам фотокопії недавно розсекречених СБУ документів з архівів КДБ. Мова йде про план МГБ використовувати єврейську інтелігенцію міста Львова для розшуку Р.Шухевича і В.Кука, а також їх зв’язкових. План цей датований червнем 1949 року. Хочу звернути увагу на кілька ключових точок в цьому документі:


    1) «..Зафіксовані неодноразові випадки, коли Роман Шухевич та інші видатні оунівці консультувалися у лікарів єврейської національності» – тобто перебуваючи в підпіллі, Шухевич (й інші члени ОУН) НЕОДНОРАЗОВО (виділю це і підкреслю!) зверталися за допомогою до єврейських лікарів. Це говорить про те, що «кат єврейського народу» отримував медичну допомогу і ліки від євреїв. Земля як відомо чутками повниться, і якби Шухевич насправді вбивав євреїв у роки 2-ї світової, то не МГБ б намагалося вербувати євреїв, а кожен поважаючий себе єврей вважав би своїм священним обов’язком допомогти спіймати вбивцю і мучителя євреїв каральним органам СРСР.
    2) У документі зазначено, що батько Романа, Йосип-Зіновій був «видатним адвокатом» і був «добре відомий львівській інтелігенції» (в силу своєї професії, в першу чергу природно єврейської). За іншими відомостями, Йосип-Зіновій служив суддею (але це мало що змінює по суті). До речі саме завдяки популярності Шухевичів в єврейському середовищі, їх сім’я була знайома з родиною Ірини Райхенберг (дівчинку Шухевичі переховували у себе в 1942-1943).
    Родина Шухевичів. Роман Шухевич (сидить на підлозі, другий ліворуч), Йосип-Зіновій (батько Романа) стоїть в верхньому ряду другий зліва, Романа-Євгенія (мати Романа) сидить у другому ряду третя зліва, на руках у неї молодший брат Романа, Юрій Шухевич, праворуч від неї Романа-Герміна (бабуся Романа), праворуч від неї Володимир (дід Романа) FB Alik Gomelsky

    3) Цинічне «… правильне і вміле використання агентури з числа єврейської інтелігенції дає також можливість уникати з її боку дворушництва і зради пpи виконанні наших завдань …» – переводячи з радянського на людську мову, це комплекс заходів, яким гебнюкі планували змусити працювати єврейську інтелігенцію на благо комуністів. Тим самим більшовики не тільки ловили Шухевича, а й сіяли ворожнечу між двома народами. Ну в цьому вони були великі майстри та фахівці ….
    4) Нехай українців не обурює факт, що вербували для зради євреїв. І нехай євреїв не обурює факт, що «заходи» ці планували і організовували офіцери МГБ з українськими прізвищами. У комуністів не було національності, совісті, віри і благородства. Гарне підтвердження цьому – щур з їх посліду на московському троні.
    ВИСНОВОК:
    Через кілька місяців Роман Йосипович загинув в бою із загоном МДБ. Його затриманням займався особисто П.Судоплатов (той самий, який в 1938-м вбив засновника ОУН Євгена Коновальця). Я дуже сподіваюся, що серед мого єврейського і близького мені українського народів знайшлося не так багато зрадників і сексотів в справі Романа Шухевича незважаючи на те, що МГБ-КГБ вмів «переконувати» людей схиляти їх до співпраці …
    Джерело

    Найсвіжіше

    Популярне