Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Глава Елладської церкви заявив, що турки не посміють перетворити Софію на мечеть

    Предстоятель Елладської православної церкви архієпископ Єронім ІІ заявив, що Туреччина не посміє перетворити собор Святої Софії у Стамбулі на мусульманську мечеть.
    Про це він заявив у неділю грецькому телеканалу Mesogeios TV, повідомляє УНН.
    «Вони (турки) грають в будь-які ігри, які потрапляють у їх руки. Це теж гра. Я вважаю, що вони не посміють», — сказав архієпископ, відповідаючи на питання, чи піде Туреччина на те, щоб перетворити собор Святої Софії з музею в мечеть.
    Проти перетворення Святої Софії на мечеть виступила ЮНЕСКО. Держдепартамент США назвав собор Святої Софії у Стамбулі рідкісним місцем, потрібним всьому людству.
    Нагадаємо, Турецькі ЗМІ повідомили, що Свята Софія може відкритися як мечеть 15 липня. Вселенський патріарх висловився«Я сумую і шокований» з цього приводу. У соцмережі оголосили збір підписів за припинення перебудови собору Софії у Туреччині на мечеть. Раніше ми писали яка позиція Вселенського патріарха щодо Святої Софії.
    Верховний суд Туреччини дав право Ердогану вирішувати долю Святої Софії. Ердоган повідомив, що будь-які звинувачення в цьому питанні — це напад на суверенітет Туреччини.
    Митрополит Епіфаній висловив підтримку патріарху Варфоломію у питанні Святої Софії.

    Найсвіжіше

    Популярне