Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    В англіканській церкві розмістили картину «Таємної вечері» із темношкірим Ісусом

    Настоятель англіканського Сент-Олбанського собору по-особливому підтримав боротьбу з расизмом. На знак солідарності з рухом Black Lives Matter на вівтарі з’явиться 9-футова варіація фрески Леонардо да Вінчі «Таємна вечеря» з темношкірим Христом.
    Про це повідомляє 24 канал з посиланням на Daily Mail.
    Аби продемонструвати солідарність з рухом Black Lives Matter, на вівтар з 4 липня виставлять роботу художниці Лорни Мей Водсворт, яку вона написала ще 2009 року. Сама авторка зізналася, що саме «Таємна вечеря» Леонардо да Вінчі XV століття змусила її по-справжньому замислитися над тим, як ми звикли бачити Ісуса.
    Настоятель Сент-Олбанського собору, що розташований у Великій Британії, вирішив дослухатися до твердження архієпископа Кентерберійського, який закликав англіканську церкву переглянути приналежність Христа до білої раси. Так, картина «Таємна вечеря» з темношкірим Христом заперечує, що Ісус був європейцем.
    Ця картина відтворює знамениту фреску XV століття Да Вінчі «Таємна вечеря», на якій зображений образ Христа.
    Як і більшість релігійних пам’яток, Сент-Олбанс, один із найдавніших соборів у Британії, який датується 8 століттям, був закритий під час карантину. Він відкрився для приватної молитви 15 червня. Минулого тижня архієпископ Кентерберійський (глава Англіканської церкви) заявив, що Церква Англії повинна переглянути своє уявлення про Ісуса як білошкірого.
    Нагадаємо Колишній пастор закликав зносити статуї Христа через його білу шкіру. Також у США мітингувальники розграбували і підпалили церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне