П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У рівненській школі священники ПЦУ освятили меморіальну дошку полеглим бійцям АТО/ООС

    Священники Православної церкви України освятили меморіальну дошку трьом випускникам 18-ї школи міста Рівне – Героям АТО/ООС Олександру Андіяшеву, Тарасу Белоцькому та Віктору Пруському, які загинули захищаючи Україну.
    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.
    На подвір’ї навчального закладу зібралися військові, волонтери, вчителі, духовенство, представники місцевої влади, чимало друзів і побратимів полеглих бійців. Священники Свято-Воскресенського кафедрального собору ПЦУ протоєреї Сергій Лучанін та Василь Рудніцький окропили освяченою водою пам’ятну дошку новітнім Героям.
    Заступник директора з виховної роботи згаданої школи Наталія Шуманська нагадала присутнім біографію кожного з воїнів, які навчалися тут у 1980-ті, 1990-ті й двохтисячні роки. Усіх об’єднували спільні риси: доброта, відповідальність, сумлінність, готовність прийти на допомогу.
    Тарас Белоцький був майстром спорту з карате. Віктор Пруський обійшов Кавказькі гори та серйозно займався альпінізмом, а Олександр Андіяшев – активіст Майдану, а згодом – доброволець батальйону «Айдар». Перебуваючи вдома у невеликих перервах між відрядженням на фронт, він часто зустрічався з учнями рідної школи, розповідав про тактику, яку вони використовували в бою, зразки озброєння, а головне людей, які пліч-о-пліч воювали разом з ним. – Усі вони мріяли про вільну Україну й готові були на все заради неї. Це ті герої, чий подвиг не маємо права забути, – наголосила Наталія Володимирівна.
     

    Найсвіжіше

    Популярне