Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Єромонах РПЦ: Я шукав суспільство любові, а потрапив до армії

    Клірик Новосибірської єпархії єромонах Іоанн (Курмояров), нещодавно заборонений в служінні за критику головного храму Збройних сил РФ, відкрив свій YouTube-канал, і в першому ж відео зробив кілька досить гучних заяв.
    Про це повідомляє «Ахилла».
    Зокрема, він наголосив, що бачить в Церкві системні помилки, на які мало хто звертає увагу, церковна організація зрощується з державою і втрачає довіру людей.
    Окрім того, ієромонах зазначив, що «Церква перетворюється на замкнуту систему, а коли вона замикається в собі, в ній панує армійська система». Наостанок він поставив жирну крапку під власним «діагнозом» РПЦ: «В Церкві я шукав суспільство любові, а потрапив до армії».
    На нашу думку, в одному пункті священник таким помилився. Він потрапив не до армії, а до одного із структурних підрозділів Федеральної служби безпеки РФ. Хоча в інших тезах, сперечатись з ним досить важко.
    Нагадаємо, що в червні цього року єромонаха Іоанна (Курмоярова) заборонили в служінні за критику головного храму ЗС РФ. Це сталось після того, як він заявив, що вважає собор Воскресіння Христового в підмосковній Кубинці «язичницьким капищем».

    Найсвіжіше

    Популярне