Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Протести в США: Колишній пастор закликав зносити статуї Христа через його білу шкіру

    Активіст руху Black Lives Matter і колишній пастор Шон Кінг закликав зносити статуї Ісуса Христа через його білу шкіру, що нібито відбиває перевагу білої раси. Про це Кінг написав у своєму Twitter. Кінг зазначив, що «статуї білого європейця … повинні спуститися», оскільки вони є формою переваги людей з білим кольором шкіри.
    Про це повідомляє УНІАН.
    Активіст вважає, що необхідно почати знищувати фрески, картини, вітражі із зображенням білошкірого Христа. «В Біблії, коли сім’я Ісуса хотіла сховатися і змішатися з місцевим населенням, вгадайте, куди вони подалися? В Єгипет! Не в Данію. Зносьте статуї», – пояснив свою позицію колишній пастор.
    Пост Кінга набрав понад 15 тисяч коментарів. Люди засудили слова колишнього пастора, нагадавши, що кожен народ зображував Христа подібно собі. На думку одного з користувачів, знищувати європейські зображення Ісуса – це такий же расизм, як і знищувати зображення, притаманні будь-якій іншій культурі.
    На тлі масових протестів у США президент Дональд Трамп дозволив затримувати всіх, хто руйнує пам’ятки та іншу федеральну власність, і карати їх за це позбавленням волі.
    Знесення і демонтаж пам’ятників у США почалися на тлі протестів через загибель 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі 25 травня.
    Варто додати, що подібні ідеї виникали й раніше. Так колишній чемпіон світу Стів Каннінгем, який активно бере участь в підтримці протестів BLM, запропонував знести майже всі статуї в місті Філадельфія. Стів Каннінгем пішов ще далі – він націлився на статую Ісуса Христа в Ріо-де-Жанейро.
    Нагадаємо у Сан-Франциско протестувальники BLM скинули статую католицького монаха, просвітителя Каліфорнії.
    https://twitter.com/shaunking/status/1275106946916499456?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1275106946916499456%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fzn.ua%2Fukr%2FWORLD%2Fhristos-forma-vidobrazhennya-perevagi-biloyi-rasi-kolishniy-pastor-zaklikav-znesti-usi-statuyi-isusa-351968_.html
     

    Найсвіжіше

    Популярне