Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Голосування за поправки до Конституції РФ: Ганьба і сміх крізь сльози (Фото)

    Відразу після помпезного параду Перемоги з порушенням всіх норм епідеміологічної безпеки, в Росії стартувало довгоочікуване, в першу чергу для президента РФ Владіміра Путіна, всенародне голосування щодо поправок до Конституції. І за минулу добу соціальні мережі заполонили буквально сотні і тисячі фотографій і відео того, як це голосування проходить, тим самим даючи зрозуміти, наскільки воно буде чесним і легітимним.

    Справа в тому, що російська влада, вирішили, що в період пандемії коронавірусу потрібно виборчі дільниці не готувати до голосування з урахуванням всіх протиепідемічних заходів, забезпечивши електорату безпеку всередині приміщень, а вивести їх на свіже повітря. В результаті, виборчі дільниці на цьому голосуванні просто … просто ганьба якась!

    Вирішальне, життєво важливе і визначальне долю росіян і Росії в цілому на роки наперед голосування проходить: на багажниках автомобілів; на лавочках біля під’їзду; на пеньках; на дитячих майданчиках; в під’їздах і на перехрестях; на автобусних зупинках і всередині автобусів …
    Влада РФ навіть не потрудилися обладнати хоча б спеціальні намети для голосування. І це в XXI столітті, велика держава, що претендує на місце в глобальній геополітиці!

    Звичайно, ганьба ганьбою, сміх сміхом, адже навіть в лихі 1990-ті голосування в Росії проходило з великою гідністю для приниженого і злиденного народу. У путінській Росії люди зовсім зі статусу слухняних рабів були трансформовані в худобу. Але крізь цей сміх крізь сльози розумієш, що в таких умовах фальсифікації голосування будуть просто жахливими. А тому ця ганьба вигідна російській владі.

    Адже завдяки такому формату голосування і явка буде хорошою, і голоси розподілятися як потрібно. І знаєте, хто може гарантувати, що кремлівському квартиронаймачеві не сподобається такий варіант голосування і в майбутньому вони всі не будуть проводитися на свіжому повітрі? А що? Корисно ж для здоров’я!
    І в завершенні я б хотів відзначити, що з урахуванням того як проходить це голосування, я не думаю, що міжнародному співтовариству варто його визнавати. Де-факто Росія скоро буде жити за Конституцією, прийнятою в результаті неконституційною клоунади, тобто, де-юре, без Конституції як такої! Отже, говорити про цю державу як про рівну в юридичному сенсі, вже не має сенсу.
    Але для мене цікаво, хто з представників політичного табору першим подзвонить Владіміру Путіну і привітає його з успішним проведенням голосування за його безсмертя?


    Олександр Коваленко, експерт

    Найсвіжіше

    Популярне