Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Розхитування Харкова стартувало раніше наміченого

    Буквально вчора в матеріалі «Харків готують до «жаркого» розхитування» я писав про те, що акція деяких патріотів біля офісу партії ОПЗЖ в цьому місті дуже інтенсивно рекламується Telegram-каналами з адмініструванням з Росії. Тоді я припустив, що дана акція може бути спланованою і спрямованою як на дискредитацію України, з демонстрацією обмеження прав і чинення тиску на політичні сили-інакодумці, так і в цілому на розхитування Харкова.

    Що ж, мої здогади цілком і повністю підтвердилися менш ніж за добу. Адже не встигнувши навіть початися анонсована акція біля офісу ОПЗЖ, а провокації, спрямовані на розхитування соціально-громадської обстановки, тут же полилися рікою за інформаційної підтримки все тих самих пабліків, підшефних силовим структурам РФ та, неймовірно, проросійських лідерів громадської думки першої ланки.
    Перший наратив – відомий проросійський блогер Анатолій Шарій, афілійований з ФСБ, раптово опублікував фото одного з представників його партії, нібито побитого битами «Національним корпусом» цієї ночі. Цю публікацію тут же підхоплюють саме ті пабліки, які брали активну участь в поширенні наративу про «жаркий Харків» та акціях біля офісу ОПЗЖ.

    Другий наратив – відразу після поширення слізного поста Анатолія Шарія про безчинства «Національного корпусу», наратив про дестабілізацію Харкова продовжили розвивати інформаційні майданчики, задіяні і раніше, але з акцентом вже на графіті. Зокрема, мова йде про графіті «Україна, або смерть!», який з’явився цього ранку на набережній в Харкові.

    Це графіті тут же пов’язали з розхитуванням Харкова і дестабілізацією обстановки «Національним корпусом», що жорстоко побив представника партії Шарія. Правда, на момент коли Анатолій Шарій вибухнув своїм гнівним епістолярних виливом і всі причетні пабліки поширили це словоблуддя, Національна поліція не робила жодних заяв.
    За фактом, звинувачення було голослівним, з урахуванням всіх аспектів. Але, як же все-таки добре заходять теми, що розхитують соціально-громадську обстановку.
    Спостерігаємо за подіями далі. Адже куди цікавіше буде, коли почнуться протести біля офісу ОПЗЖ, який вже завчасно спорожнів, хто в них братиме участь і який за цими «активістами-патріотами» є слід. Адже вже очевидно, що тема розхитування Харкова це заділ Луб’янки.
    Як-не-як, а на горизонті з’явився годованець ФСБ – Шарій, та й сама партія ОПЗЖ курується фесовскім тріо Козак-Бабич-Беседа. Так само як і майданчики, які беруть участь в розкручуванні потрібних наративів в українському сегменті, адмініструє все та ж «руда» силова структура.
    Спостерігаємо!
    Олександр Коваленко, експерт

    Найсвіжіше

    Популярне