Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Священики УПЦ (МП) освячують російську зброю в Криму, називаючи її «зброєю правди»

    У травні та червні 2020 року духовенство «УПЦ МП» продовжило активну підтримку російської армії в окупованому нею Криму. Як і раніше, священники надихають російських військовослужбовців на службу Російської Федерації та освячують їх зброю.
    Про це повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на сайт Кримської єпархії УПЦ (МП).
    Так, 7 травня у Севастополі відкрили філію парку «Патріот». Експонати, а це 17 одиниць техніки, розташовані на майданчику на території 31-ї дивізії ППО РФ. У церемонії відкриття, яку очолив командир 31-ї дивізії протиповітряної оборони генерал-майор Володимир Куликов, взяв участь помічник благочинного Севастопольського округу Кримської єпархії УПЦ (МП) протоієрей Стефан Сломчинский. Також відбулося нагородження військовослужбовців дивізії, які особливо відзначилися службі окупаційній Російській владі.
    9 травня в Чорноморському Вищому Військово-морському ордена «Червоного прапора» училище імені П. С. Нахімова відбулися випуск курсантів і урочиста церемонія виробництва випускників офіцерів і мічманів РФ. Благословив випускників на службу Росії благочинний Севастопольського округу УПЦ (МП) протоієрей Сергій Халюта: «Бажаю вам міцності духу, тому що в міцному дусі ваше сходження до Бога і вдосконалення в ратній справі. Миру вам і благополуччя дорогі лейтенанти ».
    Після урочистого випуску офіцерів РФ на плацу училища було здійснено освячення особистої зброї молодих офіцерів – кортиків. Молебень з чином освячення звершив протоієрей УПЦ МП Сергій Халюта, який звернувся до молодих офіцерів РФ зі словами: «Я сьогодні хочу вклонитися вашим батькам і матерям, які виховали російського офіцера – доблесного російського лейтенанта флоту Російського. Сьогодні ми звершили особливу молитву – чин освячення вашої зброї, зброї доблесті, зброї мужності. Освячуючи кортики, ми говорили в молитві до Господа, що це грізна зброя, тому що ця зброя правди. Тому що це зброя, яка захищає ваших батьків і матерів, ваш народ. Зберігайте пам’ять про це, молюся про те, щоб Господь зберігав вас на вашому складному військовому терені ».
    Слід зазначити, що священики Сімферопольської єпархії регулярно освячують військову техніку РФ в Криму. Зокрема, у 2015 році вони освячували бойову техніку в селищі Кача, у 2017 р зенітно-ракетні комплекси, прапори бойових кораблів Росії, в 2016 р – пам’ятник «ввічливим людям», які захопили Крим.
    «Ви є не тільки захисниками кордонів Росії – ви є захисниками меж всього Православного світу», – підбадьорював російських військових благочинний Севастопольського округу протоієрей Сергій Халюта.
    Нагадаємо, священник РПЦвУ взяв участь у святкуванні Дня Росії. Також РПЦвУ натякнула, що Україна може зникнути.

    Найсвіжіше

    Популярне