Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Єпископ-колаборант «УПЦ МП» в Криму освятив храм на честь Петербурзької святої

    Так звана «Українська православна Церква Московського патріархату» в Криму освятила початок будівництва храму на честь Петербурзької святої.
    Про це повідомляє офіційний сайт Кримської єпархії «УПЦ МП».
    У червні 2020 року з благословення Митрополита Сімферопольського і Кримського (УПЦ МП) Лазаря, скандальновідомий єпископ Каллінік (Чернишов) у співслужінні благочинного Євпаторійського церковного округу протоєрея Олександра Дворнікова і духовенства благочиння звершив чин закладки каменя у фундамент храму-каплиці в ім’я блаженної Ксенії Петербурзької – на новому кладовищі в Євпаторії, розташованому на Мирнівському шосе.
    Цікаво яке відношення свята Ксенія Петербурзька має до Кримського пів острову? Невже не змогли знайти серед святих Криму якихось достойних подвижників для того щоб освятити храм в честь них? Навіть взяти того самого Луку, святителя Кримського і цілителя. Що це як не будування «русского міра» за допомогою релігії?
    Варто зауважити що єпископ Кіліннік (Чренишов) – фігурант бази даних «Миротворець». Він бувши ще монахом московського патріархату брав активну участь в анексії Криму: проводив антиукраїнську агітацію, розмістив склад зброї для «Самооборони Криму» на території храму Святого Пророка Іоанна Хрестителя (с. Уютне), де є настоятелем. Нагороджений медаллю окупаційної адміністрації Криму «За захист Криму». У 2013 році був зведений в сан архімандрита. У 2014 році Каллиник отримав орден Російської православної церкви святителя Інокентія, митрополита Московського і Коломенського.

    Найсвіжіше

    Популярне