П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник РПЦвУ взяв участь у святкуванні Дня Росії

    Благочинний Севастопольського округу Кримської єпархії РПЦвУ протоєрей Сергій Халюта 12 червня разом з окупаційною владою Криму взяв участь у святкуванні Дня Росії, державного свята Російської Федерації.
    Про це повідомляє «Релігія в Україні» з посиланням на сайт єпархії.
    Зокрема, на площі Нахімова в Севастополі відбулося урочисте покладання квітів до Меморіалу героям оборони Севастополя 1941-1942 рр. У покладанні взяли участь керівництво міста, Чорноморського флоту РФ, представники козацтва, громадських організацій Севастополя, від УПЦ (МП) – благочинний Севастопольського округу протоієрей Сергій Халюта.
    Варто зазначити, що духовенство РПЦвУ щорічно бере участь як у Дні Росії, так і у відзначеннях річниці «возз’єднання Криму з Росією».
    У ці ж дні в Кримській єпархії пройшла акція «Квітуча Георгіївська стрічка», а в Севастопольській бухті благочинний Севастопольського округу протоєрей Сергій Халюта разом з окупаційним російським керівництвом міста і командувачем Чорноморським флотом РФ віце-адміралом Ігорем Осиповим на катері здійснили об’їзд парадного строю військових кораблів.

     

    Найсвіжіше

    Популярне