Четвер, 16 Травня, 2024
Бiльше

    Окупаційна «влада» готує чергову провокацію на Донбасі

    Всіма останніми діями керівництво т.зв. «Л/ДНР» показує, що люди, які проживають на окупованих територіях, знаходяться у них в заручниках і вони роблять все можливе для недопущення перетину ними кордону з Україною.
    Про це повідомляє «Інформаційний навігатор» з посиланням на Телеграм-канал Вольнодумец.
    Нагадаємо, Київ ще з 10 червня відкрив пункти пропуску «Мар’їнка» і «Станиця Луганська», але бойовики, під розмови необхідності створення безкорисного і нікому не потрібного «гуманітарного коридору», до цих пір цього ж не зробили.
    Дана обставина викликала досить сильне невдоволення всередині т.зв. «Л/ДНР» і побачивши, що посилатися на ситуацію з коронавірусом в Україні, яка, за їхніми словами заважає відкриттю, більше неможливо, придумали щось нове: звинуватити нашу країну в блокуванні КПВВ.
    Як відомо, т.зв. «ДНР» заявила про одностороннє відкриття пункту пропуску «Оленівка» 22 червня і їм неважливо, що з української сторони він не працює. Можливо, що даний перехід обраний спеціально, адже Україна серйозно готувалася до відкриття КПВВ і відкрила їх саме там, де повністю забезпечила необхідні санітарно-епідеміологічної умови, а також можливість тестування і обсервації людей і саме «Оленівка» до цього не зовсім готова.
    У даній ситуації для провокаторів важливо: зібрати навколо нього велику кількість людей, а потім звинуватити Україну в небажанні сприяти вирішенню гуманітарних питань. Більш того, з урахуванням катастрофічного стану медицини в т.зв. «Л/ДНР», дії її керівництва однозначно приведуть до чергового спалаху захворюваності всередині т.зв. «республіки», у чому бойовики також не забудуть звинуватити Київ.
    Це – відверта провокація, а також спроба за допомоги маніпуляційного впливу Росії на українських громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях, відвернути їх від протестів, які розгораються на територіях т.зв. «республік». Але головне навіть не це, а бажання «вбити в голову людей» відверту брехню про те, що «Україна від вас відмовилася».
    У реальності Україна, піклуючись про своїх громадян, які проживають на території т.зв. «Л/ДНР», відкривши два пункти пропуску сама йде на серйозні ризики, адже ситуація з ростом захворюваності там останнім часом значно загострилася, до ступеня, за якого «межа» між т.зв. «республіками» і Росією не відкрита до цих пір.
    З боку Києва саме це якраз і є «гуманітарна турбота», а не фейкове відкриття кордонів т.зв. «Л/ДНР», що виглядає особливо цинічним і є черговим прикладом ігнорування окупантами ризиків для життя і здоров’я українців, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

    Найсвіжіше

    Популярне