Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    РПЦ продовжує заробляти під час епідемії

    Просвітницькі проекти РПЦ отримали фінансову підтримку за результатами конкурсу грантів президента РФ на 2020 рік, повідомляє «Рамблер/новости» з посиланням на офіційний сайт РПЦ.
    При цьому, окремі проєкти викликають неабияке здивування. Їхня важливість та доцільність, в умовах всезагальної боротьби з епідемією коронавірусу не витримують жодної критики.
    Зокрема, одна з парафій у місті Саратов, отримає кошти на проєкт з вивчення найстарішого некрополю Саратовської області – Воскрєсєнского кладовища.
    Згідно проєкту, волонтери виконають поетапну очистку цвинтаря і створять відкритий реєстр пам’ятників. Результат буде оформлений в інтерактивну карту.
    Московський Високо-Псковський монастир на гроші президентського гранту планує організувати історико-археологічні експедиції. Дослідники і студенти будуть вивчати «пам’ятники російської меморіальної культури».
    Зазначені два проєкти виглядають, щонайменше, недоцільними в умовах сьогодення, коли витрачені кошти реально могли б бути використані на фінансову підтримку лікарів або представників малого бізнесу.
    Втім, третій проєкт інакше аніж «організація та проведення ковід-вечірок» назвати важко.
    Так, Калузька єпархія отримала грант на створення «груп короткочасового перебування дітей без харчування і сну». За дошкільнятами та школярами молодших класів буде організований догляд та піклування. Учням буде надаватись допомога у виконанні уроків, а сім’ям запропоновані дозвільні програми.
    Можна довго було б роздумувати про безглуздя такого способу витрачання бюджетних коштів, але коли йде мова про фінансовий добробут РПЦ, здоровий глузд не може стати на заваді Кремля.
    Раніше ми повідомляли про чималі заробітки фірм, підконтрольних Московській Патріархії, під час будівництва головного храму Збройних сил Російської Федерації у підмосковній Кубинці.

    Найсвіжіше

    Популярне