Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Росія проводить незаконну «колонізацію» окупованого Криму

    Російська незаконна «колонізація» окупованого Криму є однією з найбільших проблем, з якими стикається Україна. Росія незаконно переселила на окупований півострів сотні тисяч своїх громадян.
    Про це під час онлайн-дискусії заявив постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич, передає РБК-Україна.
    Як пояснив Кориневич, зараз Росія незаконно проводить зміни демографічного складу населення в окупованому Криму. Водночас окупанти витісняють з півострова осіб, які становлять загрозу подальшій окупації.
    «Українські та кримськотатарські журналісти, громадські діячі та інші особи, які не визнають спроби анексії Криму, виганяються з півострова», – наголосив він.
    На заміну українським громадянам Росія переміщає в Крим військовослужбовців з їх родинами, співробітників правоохоронних органів та чиновників, щоб збільшити частку лояльного населення. В Крим вже переселили щонайменше 300 тисяч осіб.
    «Крім того, РФ переводить громадян України з Криму на постійне місце проживання на території РФ. Зокрема, офіційних співробітників правоохоронних органів України», – додав Кориневич.
    Також великою проблемою залишається насильницька паспортизація українців в Криму. Громадяни України вимушені отримувати російські паспорти для убезпечення свого життя на окупованому півострові.

    Найсвіжіше

    Популярне