Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    «Макдональдс» своїм меню без російської довів українофобів до істерики

    Компанія «Макдональдс» опинилася в центрі уваги та обурила частину проросійських користувачів соцмереж після того, як відмовилася надавати свої послуги клієнтам російською мовою.
    Про це повідомляють користувачі Facebook.
    В електронному меню популярної мережі ресторанів швидкого харчування доступними є лише дві мови: українська та англійська.
    Частина проросійських користувачів соціальних мереж вважають це дискримінацією російськомовного населення України і навіть закликали до бойкоту ресторанів.
    «Іноді, брала чай в «МакДрайв». Тепер Макдональдс, давай, до побачення», «Якщо вони такі «українські», то нехай замість свого американського гі*на продають в Україні українські страви!», – пишуть обурені російськомовні користувачі соцмережі.
    Підключився поливати брудом навіть горезвісний блогер Шарій. 14 червня він розкритикував таку мовну політику в Telegram.
    Інша частина користувачів Facebook підтримали «МакДональдс» та почали репостити фото на свої сторінки, жартуючи, що любителі «русского міра» скоро заявлять, що їх права «утискають».
    Деякі користувачі соцмережі запустили цілу кампанію з підтримки «МакДональдсу».
    Вони почали публікувати скріншоти дописів обуреного російськомовного населення України, зазначаючи, що вже біжать до закладу цієї мережі, щоб перекусити і підтримати мережу фастфудів.
    «Два БігТейсті мені буль ласка», написав колишній український військовий
    Представники компанії вже прокоментували обурення клієнтів відсутністю російської мови: «У компанії «МакДональдс» в Україні основною мовою комунікації є українська мова. Зокрема, українською мовою наведена інформація в куточку споживача, на сайті, здійснюються рекламна комунікація, спілкування в соціальних мережах».

    Денис Рибачок вирішив пожартувати на цю тему, запропонувавши переклад страв російською мовою.

    Найсвіжіше

    Популярне