Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Громада ПЦУ у Луці-Мелешківській почала будівництво тимчасового храму

    14 червня, в Неділю всіх святих, відбулося освячення Хреста на місці будівництва тимчасового храму у с. Лука-Мелешківська Вінницького району, повідомляє “33-й новини”.
    Будівництво розпочинається з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона і буде здійснюватися силами релігійної громади місцевого Свято-Преображенського храму, яка переважною більшістю голосів ще у січні 2019 року ухвалила рішення приєднатися до канонічної Помісної Православної Церкви України, але впродовж цього часу через протидію прихильників УПЦ Московського патріархату не може користуватися своїм храмом, на який має всі юридичні документи.

    – Продовжуючи відстоювати свої права в судах, релігійна громада вирішила побудувати тимчасовий храм, в якому можна буде молитися восени та взимку, не потерпаючи від негоди і холоду, як це було минулого року. Потім, як говорять представники громади, тимчасовий храм можна буде використовувати, наприклад, як недільну школу, – повідомили у пресслужбі єпархії ПЦУ. – Освячення хреста здійснив настоятель парафії капелан Віктор Чверкун. Перед освяченням відбулася хресна хода від Свято-Преображенського храму до місця будівництва. Окрім молитви до Спасителя були піднесені молитовні прохання до Пресвятої Богородиці, Яку Церква вшановує в цей день у чудотворних образах «Непорушна стіна» та «Пом’якшення злих сердець». Люди молилися за мир і єдність в Україні і в Українській Церкві та просили у Бога і Його Пречистої Матері пом’якшення сердець для тих, хто поки що не хоче відійти з-під впливу Російської Церкви і мати свою Автокефальну Помісну Церкву.
    Наступної неділі, в день всіх святих землі Української, о. Віктор Чверкун з парафіянами звершить Божественну літургію на місці майбутнього храму.

    Найсвіжіше

    Популярне