Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Російська пропаганда має намір інсценувати український слід у протестах в США та ЄС

    На тлі того, як причетність Російської Федерації викривають у всіх великих дестабілізуючих акціях, від зломів сайтів Бундестагу в Німеччині, лікарень для пацієнтів з коронавірусом в Чехії і аж до участі в протестах та погромах в США, в самій РФ явно мають намір відвести підозри від себе хибним слідом. І цим хибним слідом явно стане давно нам добре відома історія про українських націоналістів, які беруть участь і мало не курують протестні акції.
    Справа в тому, що через сірий сегмент інтернету, яким в даному випадку послужили інформаційні ресурси невизнаних республік, проводиться інтенсивне вкидання про те, що з України до США та країн Європи нібито будуть відправлені українці, які мають бойовий досвід, для підтримки протестів.
    Дану інформацію поширюють представники так званої «розвідки» невизнаних республік і пов’язують фінансування відправки даних націоналістичних груп з улюбленцями російської пропаганди – американським бізнесменом Джорджем Соросом та екс-президентом України Петром Порошенком.

    Власне, класичний російський колапсуючий своєю абсурдністю фейк про те, що Сорос і Порошенко відправляють націоналістичних штурмовиків до Європи та США для дестабілізації суспільно-громадському обстановки – подано! І можна було б заливаючись сльозами від сміху поплескати цій бурхливій ​​фантазії стоячи, але, чесно кажучи …
    Чесно кажучи, на самому початку цього матеріалу я не дарма написав, що історія ця нам добре відома, оскільки розігрувалася вона російською пропагандою вже не в перший раз.
    Справа в тому, що в минулому році весь кириличний сегмент, а після і англомовний, пульсували від фотографій українців, які нібито брали активну участь в протестах в Гонконзі. Причому ці фотографії, в першу чергу, отримали широку популярність в російських ЗМІ, які провели навіть розслідування, хто ці українці, які з’явилися в далекій азіатській країні в ролі мало не кураторів місцевого «Майдану».

    Хтось із особливо жалісливих читачів може сказати: «Та плювати, що пишуть російські ЗМІ!» Можливо, жалісливому читачеві і плювати, адже йому невідомі методи і тактика ведення інформаційної війни, яка шкодить державі не менше, ніж шквальний обстріл 122-мм.
    Російська Федерація, що перехопила у СРСР естафету архітектора світового хаосу, ставить собі на служіння будь-які явища, що дестабілізують ту чи іншу країну. У свою чергу, в своїх діях РФ намагається часто звинувачувати інших. Наприклад, як Україну російські ЗМІ та експерти звинувачують в експорті «Майдану» в світ.
    Чотири українці, які з’явилися в 2019 році в Гонконгу, і в числі яких був Сергій Філімонов, один з лідерів «Національного корпусу» і екс-лідер громадянського крила полку «Азов», буквально розчинилися в протестному морі, своїм самопіаром (а можливо і не зовсім самопіаром), надали Україні колосальну ведмежу послугу, а Росії буквально пасанулі м’яч на полі інформаційної війни.

    Чотири українці, з великою кількістю недвозначних татуювань і футболками з написами «Хто замовив Катю Гондзюк?» стали героями російських ЗМІ, на які жалісливим патріотам плювати, але не плювати владі Китаю. І тоді у Пекіна виникло дуже багато неприємних запитань до офіційного Києва, на які довелося відповідати не жалісливим читачам, а українським дипломатам.
    Наприклад, посол Китаю в Росії Чжан Ханьхуей заявив про «достовірні» факти «українського сліду» в протестах в Гонконзі, а українців звинуватив у передачі свого «досвіду» гонконгцям. І віддуватися за витівку чотирьох українців довелося МЗС України.
    Тоді, завзяті ура-патріоти, якщо їх так можна назвати, своїм вояжем не так допомогли Україні, скільки надали інформаційні козирі нашому ворогу – РФ, а так само внесли певну частку непорозуміння в стосунки України і КНР. Але, що ж тепер?
    Як відомо, вчора НАТО оголосило про включення України до розширеної програми можливостей Північноатлантичного альянсу. Це був дуже неприємний подарунок нашим гібридним сусідам на їхній, так званий, день Росії. І з урахуванням того як болісно Кремль реагує на будь-яке зближення України і НАТО, не здивуюся, якщо і на цьому терені буде проведена певна операція з дискредитації нашої країни. Тим більше, для цього є повністю підготовлений ​​сценічний майданчик.
    Бурхливі протести в США та ЄС, під акомпанемент яких, в епіцентрі загальної уваги, можуть виявитися молоді люди з характерними татуюваннями і в футболках «Хто замовив Катю Гондзюк?», які вчиняють якусь абсурдну дурість або просто присутні на тлі здійснення такої іншими учасниками протестів та погромів, що може бути зручніше для акції з дискредитації України?
    Ось в принципі і все. Заголовки «Українські бойовики дестабілізують Європу!» або США, в залежності від того, куди дешевше і куди приоритетніше буде відправити цю групу з дискредитації. Знову ж таки, по знанню або незнанню оних … Адже, ведені – сліпі.
    Хоча можна нікого і не відправляти, російська агентура з числа всіляких радикалів і неонацистів може просто використовувати різну атрибутику, пов’язану з Україною і як в Лівії розписати стіни.
    Джерело: Олександр Коваленко

    Найсвіжіше

    Популярне