П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Сербська «політична» церква активно втручається в політику Чорногорії

    Сербська православна церква (СПЦ), яка довго вчилась «політичному православ’ю» у своїх наставників з Російської православної церкви (РПЦ), випробовує свої нові знання та навички на політичній арені Балкан.
    Глава Чорногорсько-Приморської митрополії СПЦ митрополит Амфілохій (Радович) закликав віруючих не голосувати за «безбожну владу» Чорногорії на майбутніх у вересні цього року парламентських виборах.
    Відповідне повідомлення з’явилось на сайті проросійського видання «СПЖ».
    Такі заяви владики прозвучали у відповідь на порушену кримінальну справу, яку завела поліція Чорногорії за фактом будівництва Чорногорсько-Приморською митрополією СПЦ без відповідних погоджувальних документів.
    Це точно у дусі «політичного православ’я» нехтувати чинним законодавством, порушувати встановлені норми суспільного життя. А коли правоохоронні органи вимагають відновлення законності, «політично-православні» організації тут же звинувачують владу в «безбожності» та «гоніннях на Церкву».
    І це в той час, коли всі претензії та вимоги чорногорської влади цілком обґрунтовані, а порушені кримінальні провадження не виходять за рамки закону.
    Щось схоже ми протягом тривалого часу могли спостерігати з боку Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП). А тепер, ще й СПЦ взяла у свою практику «політичне православ’я».
    Втім, відкрита політична агітація розставляє всі точки над «і». І тепер митрополит Амфілохій може пишатись своєю приналежністю до Сербської «політичної» церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне