П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Росія намагається виправдати окупацію Криму: «Україна загрожувала війною»

    Канал російського православного олігарха Константіна Малофєєва «Царьград» опублікував відповідь представника окупаційної влади Республіки Крим Георгія Мурадова на заяву Президента України Володимира Зеленського про те, що Росія буде відчувати сором за долю Криму.
    «Соромитись потрібно (Зеленському – ред.) за десятиліття принижень російськомовного та кримсько-татарського населення півострову, чиї мовні та освітні права грубо порушувались», – зазначив віце-прем’єр уряду окупованого Криму Георгій Мурадов.
    Такими словами потік маразму кремлівського чиновника не припинився: «майданно-бандерівська влада Києва загрожувала розпочати війну і етнічну чистку в Криму. Це і стало причиною звернення вже незалежної Республіки Крим до Росії з проханням про повернення в лоно історичної батьківщини», – сказав він.
    Зі сказаного випливає, що росіяни окупованого півострову не тільки вважали себе приниженими та обмеженими в правах, а й поставили себе на один щабель з кримськими татарами, чий народ зазнав депортацію, численні репресії з боку Кремля, а зараз зіштовхнувся з переслідуваннями нинішньою окупаційною владою корінних мешканців Криму.
    Вочевидь, пропаганда «русского міра» не зупиниться ні перед чим, і буде вдаватись навіть до найбезглуздіших заяв, аби виправдати хоча б перед громадянами РФ свою окупаційну діяльність, агресію проти України та пояснити свою абсолютну ненависть до всього навколишнього світу.
    Нагадаємо, що згідно офіційно оприлюднених відомостей про воєнні злочини Росії в світі, загалом за перші три роки окупації Криму близько 70 осіб були позбавлені волі в рамках політично мотивованих кримінальних справ.
    Будинки кримських татар та проукраїнських активістів стали об’єктами постійних обшуків з боку російських силовиків. За даними уповноваженого Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, окупанти провели понад 800 обшуків, більшість з яких припадає на кримських татар.
    Окрім цього, окупаційна влада встановила на півострові заборону мітингів та акцій, обмежила свободу слова, закрила незалежні ЗМІ, блокувала українські інформаційні ресурси, заборонила дозволені українським законодавством організації, зокрема Меджліс кримськотатарського народу.

    Найсвіжіше

    Популярне