Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Окупанти встановили знак «РОССИЯ» на в'їзді до окупованої частини Донеччини

    На контрольному пункті в’їзду-виїзду (КПВВ) «Оленовка» (Донецька область) з боку тимчасово окупованих територій з’явився знак з великими літерами «РОССИЯ», пофарбованими в кольори російського прапору.
    Як повідомляють ЗМІ окупантів, такі сами знаки з’являться ще на трьох КПВВ. Установки знаку присвячена так званому Дню Росії, що відзначається 12 червня. При цьому демонтаж знаків не планується.
    Окупанти також наголошують, що з 1 вересня 2020 року школи на тимчасово окупованих територіях перейдуть на освітні стандарти Росії: до шкільної програми внесуть всі ті предмети, які вивчають в російських школах. У той самий час вищі навчальні заклади на окупованих територіях «закінчують отримання акредитації» за російськими стандартами освіти.
    Попри потуги окупаційних адміністрацій надати так званим «ДНР» та «ЛНР» хоч якогось зв’язку з РФ, нагадаємо, що російський державний (і найбільший в країні) «Сбєрбанк» відмовляється визнавати документи, оформлені на окупованих територіях. У листі банку значиться, що «республіки Донбасу» є самопроголошеними, невизнаними, а документи, які видають офіційні органи так званих «ЛНР» і «ДНР» – нелегітимними.

    Найсвіжіше

    Популярне