Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ привітав Вселенського патріарха Варфоломія із днем ангела

    Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав Вселенського патріарха Варфоломія із днем тезоіменитства.
    «Сьогодні День тезоіменитства Першого серед Предстоятелів Православ’я, Вселенського Патріарха Варфоломія. З братньою любов’ю від себе особисто та від всієї Православної Церкви України сердечно вітаю Вас з Днем Вашого небесного покровителя – святого апостола Варфоломія», – написав митрополит Епіфаній на сторінці у Facebook.
    Він згадав, що як апостол Варфоломій був невтомним проповідником слова Божого серед багатьох народів, так само і Вселенський патріарх Варфоломій, з великою ревністю дбає про те, «щоби серед православних християн та перед усім світом словом і ділом поширювати свідчення істини».
    Предстоятель ПЦУ запевнив, що постійно молиться за патріарха Варфоломія і за Константинопольську Православну Церкву.
    «Нехай Спаситель за молитвами Вашого небесного покровителя, святого апостола Варфоломія, Ваших святих попередників на Патріаршому Престолі Великої Христової Церкви та всіх святих, подає Вам добре здоров’я, довголіття, успіх у служінні та всіх добрих справах, охороняє від усякого зла. Запевнюю Вас у незмінній глибокій повазі, постійній молитві за Вас та прошу про молитву за нашу Православну Церкву України, за мир і єдність України та за наш побожний народ!», – підсумував Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне