Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Єрусалиму співслужив з російськими церковними агентами

    8 червня 2020 року, в День Святого Духа, Блаженніший Патріарх Святого города Єрусалиму і всієї Палестини Феофіл ІІІ відзначив уже встановлену річницю з дня, коли місія Російської Церкви в Єрусалимі антиканонічно вторглася в діоцез Стародавнього Патріархату. На жаль, це практикується ​​роками внаслідок російського шантажу та тиску, обурюється болгарський сайт Doxologia InfoNews.
    Блаженніший співслужив з священнослужителями з антиканонічного представництва Російської Церкви на Святій Землі.
    День Святого Духа розпочався з Божественної Літургії, яку очолив Блаженніший Предстоятель Церкви Сіону в головному Російському храмі Святої Трійці на Святій Землі (центр російських спецслужб в Ізраїлі та Палестині).

    З Митрополитом Єрусалимським співслужили митрополит Капітольядський Ісихій, митрополит Єленопольський Йоаким, архієпископ Константинський Аристарх, архієпископ Севастійський Феодосій, голова (головний агент ФСБ) антиканонічної російської Церковної місії в Єрусалимі архімандрит Алєксандр Єлісов, голова (заступник головного агента ФСБ в регіоні) антиканонічної місії Російської Церкви за кордоном (ROCOR) архімандрит Роман Красовскій, член церковної місії Румунського патріархату в Єрусалимському патріархаті архімандрит Іоан Мегіу, члени та клірики (агенти ФСБ) антиканонічної російської церковної місії в Єрусалимі.
    Богослужіння проходило церковнослов’янською, грецькою, арабською та румунською мовами. Співав хор монахинь (агентині ФСБ нижчого рівня) з антиканонічного російського жіночого монастиря на Святій Землі.
    На богослужінні були присутні лише посол Російської Федерації в Ізраїлі А. Вікторов, посол Білорусі в Ізраїлі Е. Воробйов, а також представники дипломатичного корпусу.
    Патріарх Єрусалимський подарував главі антиканонічної російської місії у Святій Землі агіографічне представлення Храму Гробу Господнього. Зі свого боку, російський агент подарував Єрусалимському патріарху ікону Пресвятої Богородиці.
    Представники грецького, кіпрського та румунського посольств не були присутніми на заході.
    Світлини з сайту Єрусалімського патріархату:


     

    Найсвіжіше

    Популярне