П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Телефонна розмова Володимира Зеленського з Папою Франциском роздратувала Кремль

    Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Його Святістю Папою Франциском у розвиток діалогу, започаткованого під час офіційного візиту Глави Української держави до Ватикану 8 лютого 2020 року. Про це повідомляє сайт Офісу Президента України.
    Володимир Зеленський поінформував Його Святість про безпекову ситуацію на Донбасі та звернувся до Святого Престолу з проханням про допомогу у звільненні всіх українців, незаконно утримуваних на окупованій частині Донбасу, в окупованому Криму та в Росії.
    Його Святість Папа Франциск наголосив, що цінує зусилля Володимира Зеленського, яких Президент докладає задля припинення війни та досягнення миру на Донбасі.
    Проросійські та російські видання невідкладно відреагували на подію негативними публікаціями.
    Зокрема, «СПЖ» повідомляє про телефонну розмову підкреслюючи, що РПЦвУ (УПЦ МП) давно і регулярно пропонує ініціативи щодо обміну полоненими.
    З іншого боку, російське інформаційне агентство «Регнум» виявилось щедрим на негативні епітети в адресу як Президента України, так і Папи Франциска. Стаття під назвою «Зеленский использует Ватикан или Ватикан использует Зеленского?» розкриває причину роздратування Російської Федерації з даного приводу.
    Виявляється, росіяни не розуміють, яке відношення до звільнення полонених може мати Ватикан. З боку Церкви у цьому процесі, як вважають в РФ, виступає і може виступати лише РПЦвУ (УПЦ МП) та РПЦ.
    Але Володимир Зеленський надіслав цілком зрозумілий меседж про те, що РПЦвУ (УПЦ МП) не буде єдиним серед церков учасником обміну полоненими. А влада України не планує цілковито покладатись на релігійну організацію, центр управління якої знаходиться в столиці держави-агресора.
    Хто в цій ситуації дійсно намагається об’єднати суспільство, а хто відстоює лише інтереси своїх кремлівських начальників – питання з більш ніж очевидною відповіддю.

    Найсвіжіше

    Популярне