Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Дональд Трамп звернувся до Православної Церкви за підтримкою

    Президент США Дональд Трамп звернувся до Святого Православ’я за підтримкою, коли побачив, що кількість людей, які підтримують його план «Закон і порядок», постійно зменшується. 2 червня у Білому домі мала відбутися зустріч американського президента з архієпископом Америки Елпідофором (Вселенський патріархат) і протоієреєм Алекса (Александроса), повідомляє DoxologiaInfonews.

    Архієпископ Елпідофор є впливовою фігурою в США, і Дональду Трампу потрібна його допомога в боротьбі з заворушеннями.
    Це не перший раз, коли американські президенти звертаються за допомогою до Архієпископа Америки. Цій традиції вже понад 70 років.

    Архієпископ Америки Яків Кукузіс (1 липня 1959 — 29 липня 1996) з Мартіном Лютером Кінгом

    Дональд Трамп неодноразово висловлював своє захоплення та інтерес до Православної церкви. Він протестант за віросповіданням, але останнім часом захопився Православною Церквою та її вченнями і підтримує будь-яку ініціативу Священної Архієпископії Америки.

    Наступного дня, 3 червня, Архієпископ Америки Елпідофор взяв участь у мирному протесті в Брукліні. У своєму профілі у Facebook він написав:

    «Я сьогодні прийшов сюди до Брукліна, щоб висловити свою солідарність з моїми дорогими сестрами та братами, права яких було жорстоко порушено. Це був мирний протест, без будь-якого насильства, і я дякую всім причетним, бо насильство спричиняє лише більше насильства. Ми повинні говорити і голосно виступати проти несправедливості в нашій країні. Це наш моральний обов’язок та зобов’язання – відстоювати святість кожної людини. Ми зіткнулись з пандемією важкої хвороби тіла, але духовна хвороба на нашій землі все більше і більше поглиблюється, і її потрібно вилікувати діями, а також словами. І так, я продовжуватиму стояти за всіх тих, хто прагне зберегти мир, справедливість та рівність для кожного громадянина доброї волі, незалежно від їхньої раси, віросповідання, статі чи етнічного походження».

    Найсвіжіше

    Популярне