Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Верховна Рада розгляне проєкт постанови щодо захисту ПЦУ в окупованому Криму

    Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради України 3 червня хоче розглянути проєкт постанови щодо захисту Православної церкви України в анексованому Криму.
    Про це виданню Крим.Реалії повідомив архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент.
    «Я сподіваюся, що рішення буде позитивне і нарешті Верховна Рада ухвалить рішення, яке б захистило ПЦУ в Криму. Поготів зараз це відбувається на тлі того, що Верховний суд у Москві має днями ухвалити якесь рішення щодо подальшої долі ПЦУ в Криму», — сказав архієпископ Климент.
    На сайті комітету йдеться, що проєкт постанови стосовно ПЦУ визначено як один з головних. Засідання призначене на 15:00.
    Архієпископ Климент вважає, що постанова українського уряду допоможе зберегти Кафедральний собор святих рівноапостольних Володимира та Ольги в Сімферополі завдяки «поширенню відповідальності держави за громадян України, які залишилися в Криму».
    Російська влада в Криму направила припис про «звільнення приміщень» Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира та Ольги в Сімферополі, в якому проходили богослужіння УПЦ Київського патріархату (нині ПЦУ).
    У російському Міністерстві майна Криму пояснили вимогу звільнити будівлю Кафедрального собору в Сімферополі закінченням терміну дії договору з єпархією УПЦ КП, яка перейшла в створену Православну церкву України.
    Нагадаємо, раніше ми повідомляли як триває боротьба за збереження ПЦУ в Криму.

    Найсвіжіше

    Популярне