Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Якою буде доля Лаври за нового міністра культури?

    1 червня фракція партії «Слуга народу» підтримала кандидатуру Олександра Ткаченка на посаду міністра культури України. Про це передає УНІАН.
    Варто зазначити, що Олександр Владиславович у проміжок часу з серпня 2008 року по 2019 рік перебував на посаді гендиректора групи каналів «1+1 Media». А з серпня 2019 року він став почесним президентом медіахолдингу.
    Саме під час його керівництва медіахолдингом у липні 2011 року відбувся гучний скандал після того, як знімальна група з журналістом Михайлом Ткачем намагалась зняти сюжет про “Мерседес” намісника Києво-Печерської Лаври (УПЦ МП) Павла та будівництво на території Лаври кафе. Під час зйомок, між кореспондентом та ієрархом відбувся конфлікт.
    Після цього, владика оприлюднив відкритого листа на ім’я Олександра Ткаченка, у якому висловлює різке обурення через наполегливі запитання журналіста про «машини і телефони» священників.
    Майбутній міністр культури України не забарився з відповіддю і зазначив: «…вважаю поведінку журналіста Михайла Ткача професійною та коректною. Підтримуючи принципи неупередженості та користуючись своїм правом на свободу слова, ми оприлюднюємо відео спілкування у інтернеті аби кожен мав змогу оцінити адекватність поведінки журналістів».
    Лаконічно, ввічливо, по-суті, безжально.
    Іронія долі полягає в тому, що віднині Ткаченко Олександр Владиславович є членом Уряду України. А Президент України Володимир Зеленський раніше заявив, що питаннями оренди Києво-Печерської Лаври УПЦ МП займається Кабінет міністрів України. Такими словами Глава держави відповів на петицію про передачу Лаври в користування ПЦУ.
    Яким чином буде вирішена доля Лаври покаже час. А поки побажаємо Олександру Ткаченку проявити на займаній посаді максимальний професіоналізм та неупередженість, а також, відданість інтересам України та українського народу.
    Нагадаємо, на офіційному сайті Кабінету Міністрів України українці продовжують голосувати за петицію № 41/003497-20еп «Припинити право користування Києво-Печерською Лаврою Українською православною церквою Московського патріархату шляхом розірвання договору оренди та передати Православній Церкві України (ПЦУ)». Станом на 2 червня петицію підтримали близько 2500 громадян.

    Найсвіжіше

    Популярне