Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Кіріл відзначив високою церковною нагородою одного з головних пропагандистів Кремля

    31 травня Патріарх Московський Кіріл (Гундяєв) привітав першого заступника керівника Адміністрації президента Російської Федерації Алєксєя Громова з 60-літтям і нагородив його орденом святого благовірного князя Данііла Московского II ступеню. Про це повідомляє офіційний сайт Московської Патріархії.
    Вітаючи чиновника, очільник РПЦ висловив сподівання, що спільна праця Церкви та органів влади будуть сприяти утвердженню традиційних моральних цінностей в життя сучасників.
    Вочевидь, ведучи мову про традиційні моральні цінності, патріарх Кіріл мав на увазі чималий внесок Алєксєя Громова в керування російським механізмом пропаганди та цензури.
    У січні 2019 року видання «Проект» назвало Громова головним пропагандистом Адміністрації президента РФ. При цьому, рівень довіри між ним та Путіним надзвичайно високий. Нібито він один з тих, кому можна заходити до кабінету президента РФ без обмежень у будь-який час.
    Знаковим є той факт, що Алєксєй Громов має у власному доробку Орден Пошани «за внесок у зміцнення дружби і співпраці між Південною Осетією і РФ, за допомогу в прориві інформаційної блокади в дні збройної агресії Грузії проти Південної Осетії в серпні 2008 року».
    Вказана нагорода є орденом окупаційної влади Південної Осетії за участь у війні РФ проти Грузії 2008 року. Пропагандист Кремля, ймовірно, доклав максимум зусиль щоб агресія Росії проти Грузії виглядала саме як війна Грузії проти Південної Осетії.
    Тож очевидно, що саме Алєксєй Громов є зараз одним з головних сценаристів російської інформаційної кампанії проти України. А його діяльність на вказаній арені високо цінується вищим керівництвом РПЦ, яке прагне силою насадити власні моральні цінності на всьому пострадянському просторі.

    Найсвіжіше

    Популярне