Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Черкащині капелани провели в останню дорогу комбрига 1-ї окремої танкової бригади

    На Черкащині у місті Шпола 30 травня відбулось прощання із командиром 1-ї окремої танкової Сіверської бригади 38-річним полковником Юрієм Межаковим. Священники ПЦУ та капелан бригади Антоній Панасенко піднесли свої молитви за спокій душі полеглого командира.
    Про це повідомляє сторінка бригади у Facebook.
    Від храму Різдва Пресвятої Богородиці, де відбулось відспівування, траурна процесія перейшла на мітинг скорботи на площу Героїв Майдану. Віддати шану Юрію Володимировичу прийшли містяни й побратими.
    В прощальній промові до присутніх звернувся Головнокомандувач Збройних Сил України, генерал-полковник Руслан Хомчак. Він зазначив, що Юрій Володимирович був наставником для всього колективу та його справу бойові побратими обов’язково продовжать.
    Головнокомандувач ЗСУ вручив вдові померлого Альоні Межаковій державну нагороду – орден Богдана Хмельницького II ступеня, посмертно (Указ Президента України від 28.05.2020 № 204) та вручив матері Ларисі Межаковій Грамоту пошани та скорботи.
    Також висловив свої співчуття родині, близьким та друзям за втрату справжнього патріота, рішучого, професійного лідера і командира, веселу і чуйну людину, сина, брата і батька — голова Черкаської обласної адміністрації Роман Боднар.
    Після прощання на площі Героїв Майдану, полковника Юрія Межакова поховали з усіма почестями на міському кладовищі м. Шполи.
    І саме в момент, коли закінчилися прощання, і під звуки Державного Гімну України над труною Героя, згідно з новими військовими традиціями, було розгорнуто триметровий синьо-жовтий прапор нашої країни, небо прорвалося риданнями… Дощ, який зранку накрапав дрібно над похоронною процесією, раптом перетворився на сильну зливу  – але ніхто і не подумав піти геть.
    Згідно з новою традицією, триметровий прапор України, яким було вкрито труну, було передано сім’ї Героя на довічне зберігання. Салютна група вшанувала пам’ять славетного комбрига трикратним залпом.
    Нагадаємо, у Калуші капелан ПЦУ освятив надгробний пам’ятник загиблому розвіднику АТО Богдану Гавриліву. Також головний капелан ПЦУ освятив меморіал воїнам НГУ, що загинули за Україну.

    Найсвіжіше

    Популярне