П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Архієпископ ПЦУ освятив фундамент каплички для вінницьких нацгвардійців

    У Вінниці 30 травня у військовій частині 3008 заклали капсулу під будівництво храму Святого Великомученика Юрія Переможця. Церемонію провів архієпископ Вінницький і Тульчинський Михаїл (Православна церква України).
    Про це повідомляє пресслужба військової частини.
    «Храм – це є важлива місія, тому що лікар земний – лікує людське тіло, а священнослужитель – лікує людську душу. І, ось цей храм буде як лікарня душі, де кожен військовий зможе прийти сюди у будь-який день, помолитися, знайти розраду, поспілкуватися своїм капеланом, духовним наставником і отримати духовну втіху. У цьому храму буде звершуватися найбільше Таїнство Святої Православної Церкви – це Таїнство Євхаристії або Таїнство Святого Причастя. Також Таїнство сповіді. І я вірю, що цей храм буде наповнений, у ньому лунатиме молитва», – сказав архієпископ ПЦУ.
    Перший камінь майбутнього храму заклав командир військової частини 3008 полковник Володимир Джула.
    «Сьогодні особливий день. На нашу долю випало те, про що мріяли багато років. Я хочу подякувати Архієпископу Вінницькому і Тульчинському Михаїлу за те, що вони щойно освятили місце, на якому буде збудовано Божий храм – на честь Святого Великомученика Юрія Переможця. Цей храм будується на згадку про українських воїнів, котрі віддали своє життя під час російської агресії з 2014 року, і які по цей час захищають нашу землю. Маю надію, що він прослужить людям багато років і не одне покоління зможе прийти і помолитись за майбутнє нашої країни. Я завжди говорю про те, що дорога до храму має бути вільною – без перешкод та обмежень. Це та основа, на якій можна будувати все інше. Нехай Господь допомагає нам усім», – зазначив командир військової частини 3008 полковник Володимир Джула.
    Настоятелем церкви стане військовий капелан ПЦУ протоієрей Михаїл.  Храм планують збудувати до кінця цього року.
    Нагадаємо, керівника вінницької поліції та прихильника РПЦвУ Юрія Педоса відсторонено від роботи. На Черкащині капелани ПЦУ провели в останню дорогу комбрига 1-ї окремої танкової бригади.

    Найсвіжіше

    Популярне