Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Як наказав президент: На сайті уряду зареєстровано петицію щодо Києво-Печерської лаври

    На сайті Кабінету міністрів України створено петицію «Припинити право користування Києво-Печерською лаврою Українською православною церквою Московського патріархату шляхом розірвання договору оренди та передати Православної Церкви України (ПЦУ)».
    Як передає Цензор.НЕТ, про це написав у соцмережах активіст ГО «Разом сила» Олексій Кравчук.
    За його словами, команда організації «створила петицію на сайті Кабінету Міністрів, тому що президент Зеленський відмовився здійснювати дії щодо петиції, розміщеної на його сайті, не дивлячись на те, що її підписали 27 500 українців сховавшись за 19 ст. Конституції («відсутність повноважень») і перевівши стрілки на Кабмін».
    «Петицію на сайті Кабінету міністрів будуть змушені розглянути! Тому, підписуйте, поширюйте! Повернемо Україні Києво-Печерську лавру разом», – резюмував він, розмістивши посилання на петицію на сайті Кабміну.
    Раніше президент України Володимир Зеленський відповів на електронну петицію із закликом припинити використання Києво-Печерської лаври РПЦвУ (УПЦ МП) шляхом розірвання договору оренди та передати Лавру у використання Православної церкви України (ПЦУ). У відповіді йшлося, що це повноваження Кабінету міністрів, а не президента.

    Найсвіжіше

    Популярне