Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ відкидає право чорногорців на власну Церкву

    В ефірі телеканалу «Росія-24» 23травня керівник відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит Іларіон (Алфєєв) заявив, що президент Чорногорії Міло Джуканович йде проти власного народу, повідомляє СПЖ.
    Єрарх РПЦ вважає, що Джуканович намагається створити якусь нову церкву, а тому не розуміє, що таке Церква і не розуміє власний народ.
    Митрополит Іларіон (Алфєєв) заявляє, що Сербська православна церква в Чорногорії – це церква чорногорського народу. А дії президента Чорногорії подібні діям п’ятого президента України Петра Порошенка, який нібито «розіграв церковну карту» для набрання балів в передвиборчій боротьбі.
    Такими публікаціями РПЦ вкотре підкреслює, що агресивне втручання у справи незалежних держав є невід’ємною складовою політики Москви. Право кожного незалежного народу визначати власний вектор духовного розвитку Кремль відкидає принципово.
    Дещо істеричні і сповнені зухвалими твердженнями заяви митрополита Іларіона (Алфєєва) є не більше аніж проявом панічного страху перед неминучою втратою важелів впливу на європейському просторі.
    Якщо ж народ незалежної Чорногорії та її офіційна влада продемонструють наполегливість, волю та рішучість, то Чорногорська православна церква цілком вірогідно зможе отримати власну автокефалію. Росія ж, у такому випадку, може остаточно втратити Балкани, як один з стовпів поширення «руского міра» та карті Європи.

    Найсвіжіше

    Популярне